BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

„Miénk itt a tér”- Diáknap a Székelyben

„Miénk itt a tér”- Diáknap a Székelyben

A Székely Mihály Szakképző Iskola diáknapjáról készült összefoglalót Kasikné Terényi Mónika diákönkormányzatot segítő pedagógus tollából olvashatjuk.

 

„Április 17-én a Székely Szakképző Iskola tanulói átadhatták magukat a szórakozásnak, ugyanis ezen a napon került megrendezésrea Diáknap. Az idei diáknapunk kicsit más volt, mint az eddig megszokott. Ez annak is köszönhető, hogy az új iskolai épület mellé kaptunk egy szép nagy udvart, ahol sok lehetőség kínálkozott.

Közkívánatra a jól bevált, régi program, az éjszakai akadályverseny megmaradt, melyen 21 csapat vett részt. Ez az esemény az előző nap estéjén nagy izgalmak közepette került megrendezésre.

A többi programsorozat egy kicsit megújult, nagyobb hangsúlyt kapott a testmozgás, gasztronómia. A diákok rengeteg lehetőség közül választhattak:többek között darts, pingpong, ugrókötél, tollaslabda, kosárlabda büntetődobás várta a tanulókat, melyeken, mint versenyzők vagy játékosok vehettek részt.

A rendezvény bemelegítéseként Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna tanárnő segítségével egy kis aerobikra hívtuk tanulóinkat, tanárokat. Szép számmal próbálkoztak a mozgás ritmusát felvenni. Később Molnár Zsolt iskolánk volt diákja és Papp Zsolt 2/12.H osztályos szakács tanulónk tartott színvonalas street workout bemutatót. Fiúk és lányok elismerő tapsokkal jutalmazták az akrobatikus fizikai fitness programot, és a gyönyörűen kidolgozott izmokat.

Nagy sikere volt a főzőversenynek. Az osztályok alkalmi csapatai paprikás krumplit főztek, tetszés szerinti recept variációk és alapanyagok felhasználásával. Az elkészült ételeket Povázsay Mihály, a Turul Vendéglő tulajdonosa, mint a zsűri elnöke értékelte. Kiemelte a jó kezdeményezést, a főzés örömét. Az önmagában is kiváló értékítélet, hogy az összes bogrács hamar kiürült, a sok tevékenységben kiéhezet osztálytársak remek étvággyal elfogyasztottak mindent. Ehhez finom üdítőket szolgált a Teaház, ahol a diákok különböző ízű teákat és lekváros kekszeket kóstolhattak meg. Az udvari programokat diákjaink ének és tánc produkcióikkal tették még színesebbé, ami a Diáknapi Ki Mit Tud keretein belül zajlott.  

Ezekkel az eseményekkel párhuzamosan került megrendezésre az Alkotmány utcai sportcsarnokban a labdarúgó bajnokság, valamint a dekázó verseny. A mérkőzéseket lelkes szurkolótábor biztatta.

Az iskola aulájában megtekinthettük a szebbnél-szebb rajzokat, festményeket, hiszen a diáknapi programunk egyik része a KÉP-ben VAGYOK című rajzkiállítás volt. Húsz tanuló mutatkozott be közel ötven alkotással. Nem az iskolánk profilja a képzőművészet, de több fiatal szívesen, változatos technikákkal alakít színvonalas, kifejező képeket.

Végül a rendezvényt eredményhirdetéssel, értékeléssel zártuk. A visszajelzések alapján mindenképpen megérte, az új helyszín, az udvar remek teret adott az iskola diákságának erre a közös rendezvényére. A frissített programok érdekesek voltak, sokak számára adtak kiváló együttlétre alkalmat. Az éjszakai akadályversenyen és a Diáknap folyamán nagyon jó volt a hangulat, mindenki nagyszerűen érezte magát.

A diákönkormányzat tagjai részére nem kis feladat volt a két napos program megszervezése, hiszen több száz diáknak és az egész tanári karnak kellett nyújtani élmény teli elfoglaltságot.”

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci