BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

„Szolgálunk és védünk!”

„Szolgálunk és védünk!”

A címben szereplő rendőrségi szlogen fogadta a Székely Mihály Szakképző Iskola diákjait a Szarvasi Járási Hivatal kistanácskozójában 2014. december 12-én. Az iskola 14. évfolyamosainak képviseletében 15 tanuló és 1 kísérőtanár vett részt a Szarvasi Rendőrkapitányság nyílt napján. Oltyán Sándor rendőr alezredes szarvasi főkapitány köszöntötte a látogatókat.

Elsőként a rendőr szakközépiskolák életét és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységét bemutató kisfilmeket tekintették meg a résztvevők. A kisfilmek után Ignácz László százados valamint Darabos László főhadnagy ismertette a rendőrré válás folyamatát. Magyarországon rendőr szakközépiskolákban és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán tanulhatnak tovább az érdeklődők. A szakközépiskolákba 2015. február 13-áig kell benyújtani a felvételi kérelmet. Azok jelentkezését várják, akik érettségi vizsgával rendelkeznek.

A százados úr részletesen ismertette a tanulmányi, fizikai, egészségi, pszichológiai követelményeket. Meglepetésként érte a diákokat az a tény, hogy csak a 160 centiméternél magasabb fiatalok juthatnak be az iskolába. A felvételiző fizikai erőnléti alkalmassági vizsgája magában foglalja a 2000 méteres futás, megfelelő mennyiségű fekvőtámasz, felülés, fekve-nyomás, hajlított karú függés teljesítését. Az előadók vázolták a rendőri pálya előnyeit, szépségeit. Mindenkit biztattak arra, hogy hivatásaként válassza ezt a közszolgálati tevékenységet.

A látogatás végén Petruska László százados vezetésével benézhettek a tanulók a Szarvasi Rendőrkapitányság helyiségeibe, Radics Attila körzeti megbízott pedig megmutatta a rendőrautók technikai felszereltségét. Néhányan be is ültek a kék-fehér autókba.

 

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci