BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

A Harruckern Táncegyüttes a Debreceni Virágkarneválon

A Harruckern Táncegyüttes a Debreceni Virágkarneválon

A Virágkarnevál és Karneváli Hét Debrecen legnagyobb és leglátványosabb eseménye, mely Magyarország legismertebb rendezvényei közé tartozik. Az ötnapos fesztivál a virágok, a zene és a tánc jegyében zajlik. A debreceni virágkarnevál egyedülálló Európában. Látványos virágkompozíciók vonulnak fel a város mintegy 5 kilométer hosszú szakaszán - a karneváli kocsik "felvirágoztatásához" akár 3 millió szálat is elhasználnak a virágkötők. A virágmenetet magyar és külföldi művészeti együttesek, majorette csoportok, zászlóforgatók, fúvószenekarok kísérik.

Az idei fesztiválon – a három város: Balatonfüred, Debrecen és Gyula, partnerségi megállapodásának jegyében – egy gyulai virág-kocsi és egy gyulai művészeti csoport: a Harruckern Táncegyüttes is felvonult.

A virág-kocsi az „Értékek találkozása” címet viselte: a Gyulai Vár, Erkel Ferenc, illetve a Gyulai Kolbász voltak a meghatározó figurái. A Harruckern Táncegyüttes dél-alföldi oláhost és frissest táncolt. A táncosok mindannyian büszkén és örömmel vettek részt a felvonuláson.

Este, az ünnepi műsorban az első, úgynevezett „magyarság blokkban” léphettek a Debreceni Nagyerdei Stadion gyepére, pontosabban a kiemelt központi színpadára a Harruckern táncosai. A Palotást a gyulaiak körül még több mint 40 pár táncolta, a pályát övező műfüvön lovasok vágtattak. Az új stadion fény és hangtechnikája, hangulata és a 18.000 néző, lenyűgöző volt. Ez után Kodály Háryjából következett a toborzó. Haja Zsolt, a Magyar Állami Operaház magánénekesének előadását kísérték a harruckernes fiúk. A kitörő lelkes taps a jól végzett munka örömét adta a fellépőknek. A virágkocsik bevonulása a stadionba is látványosra sikeredett. A műsor sokszínűsége és a fellépők névsora is igen veretes volt.

A megtisztelő lehetőséget és a közreműködést köszönjük: Gyula városának és polgármesterének, Görgényi Ernőnek, illetve a gyulai Művelődési Ház dolgozóinak, valamint Gyalog László, Hegedűsné Farkas Lilla, Farkas Tamás koreográfusoknak, illetve az „AMI” Közhasznú Alapítvány részéről Zsótér Bélánénak, Mede Olgának és Kovács Istvánnak. Külön hálánkat fejezzük ki a jelmezekhez kölcsönzött kardokért a Békéscsabai Jókai Színháznak.

Harruckern Táncegyüttes

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci