BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

A Szakma Sztár Fesztiválon jártak a székelyes diákok

A Szakma Sztár Fesztiválon jártak a székelyes diákok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara immár nyolcadik alkalommal rendezte meg április 27-28-án a Szakma Sztár Fesztivált a budapesti Hungexpo területén. A fesztivál egyben a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntője is. A fesztivál másik kiemelt célja, hogy a 39 bemutatkozó szakma révén segítse a pályaválasztás előtt álló fiatalokat döntésük meghozatalában. Bencsik Miksa 11.D osztályos tanuló élménybeszámolóját olvashatjuk.

A festő, díszítő, mázoló és tapétázó tanulók a TRILAK festékgyár támogatásával kreatív felületeket és kéznyomatokat alakíthattak ki gipszkarton lapokon.

A faipari stand is nagyon érdekes volt, hiszen a világhírű Makita cég tartott bemutatót, és CNC gépen lehetett dobozokat, virágtartót készíteni. Büszkén konstatáltuk, hogy iskolánkban is ilyen CNC gépeken programozhatnak és gyakorolhatnak diáktársaink.

A kőműves tanulók a „burkoló szigeten” tört csempelapokból különböző logókat készíthettek, de szögbeütő és cserepező verseny is volt.

A fodrászok Hajas László mesterfodrász irányításával a sodrást és fonást gyakorolhatták.

A kereskedelem-marketing szakmacsoportosok a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum dolgozói által kialakított boltban árufelismeréssel, pénztárgépes játékokkal, csomagolással foglalkozhattak. A fesztivál nagyszínpadánál pedig különböző énekes, táncos, verses produkciókban gyönyörködhettünk.

A fesztivál színvonalát mutatja, hogy a legismertebb hazai szakemberek és cégek mutatták be munkásságukat, és a kétnapos rendezvényt Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, ezzel is kihangsúlyozva a szakmatanulás fontosságát.

Ez az élményekkel teli, pörgős nap bebizonyította, hogy jól döntöttünk, amikor a Székelyt választottuk, hiszen: „A jó szakma felér egy diplomával!”.

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci