BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

A Székely Mihály Szakképző Iskola diákjai a Szakmacsoportos szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyének döntőjében

A Székely Mihály Szakképző Iskola diákjai a Szakmacsoportos szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyének döntőjében

A Székely Mihály Szakképző Iskola, Kollégium, Általános Iskola 12. C osztályos ügyvitel szakmacsoportos diákjai közül Dombvári Rebeka, Lestyan Zita, Valach Valéria bejutott a 2014/2015. tanévi Szakmacsoportos szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyének (SZÉTV) országos döntőjébe.

 

Lestyan Zita és Dombvári Rebeka 83% eredményt ért el, így a rangos 4. és 5. helyen végeztek az elődöntőben az induló 74 versenyző közül. Valach Valéria 74%-os teljesítményével a legjobb (döntőbe jutott) 30 diák között a 22. helyet foglalja el.

Az országos döntőbe jutáshoz a diákok interaktív versenyrészt oldottak meg: 180 perc állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy közel 100 kérdésre válaszoljanak helyesen. Ezek a kérdések a hivatalos levél vagy irat készítéséhez kapcsolódó teszt jellegű feladatok voltak. Ismerniük kellett a szövegfeldolgozás tartalmi sajátosságait, a hivatalos iratok helyes megformázását. Tudniuk kell kezelni a szövegszerkesztő programot, a formázási műveleteket. Jártasnak kell lenniük a táblázatkezelő programban, diagramok szerkesztésében.

A teszt jellegű feladatok sokszínűek voltak, hiszen többszörös választás, hibakutatás és egyszerű választásos feladat is megtalálható volt a kérdések között. Az interaktív feladatlapot központilag egy program értékelte. A döntőre Szolnokon kerül sor április 16-17-én.

Felkészítő tanárok: Harmati Ágnest ügyviteli alapismeretek, dr. Strassburger Gyöngyi jogi illetve gazdasági ismeretek, Szerb Milánt informatikai alkalmazások.

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci