BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

Ballagás a Székely Mihály Szakképző Iskolában

Ballagás a Székely Mihály Szakképző Iskolában

„A ballagás egy olyan ünnep, amelyben egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú, az útra hívás és az új iránti kíváncsiság: magában a vonulásban a véges végtelenség, és a majdani megérkezés reménye.” E gondolat jegyében kezdődött el a Székely Mihály Szakképző Iskola ballagási ünnepsége a hagyományoktól eltérően, nem a Vízi Színházban, hanem az esős időjárás miatt az iskola szépen feldíszített aulájában.

 

A végzős diákok közül 68-an szakközépiskolában végeznek és az érettségi vizsgára készülnek. Ugyancsak 68-an a szakképesítő vizsgán bizonyítanak, 50-en pedig érettségi utáni képzésben tesznek szakképesítő vizsgát.

Babák Mihály polgármester úr és Gál Roland a Szarvasi Járási Hivatal vezetője is elköszönt a népes diákseregtől, sok sikert kívánva az elkövetkező vizsgáikhoz. Kiemelték a szülők áldozatvállalását gyermekük taníttatásában, támogatásában és méltatták a pedagógusok oktató nevelő munkáját is.

Ezt követően került sor a legeredményesebb tanulók jutalmazására.

24 tanuló részesült könyvjutalomban és 26 tanuló kapott oklevelet kimagasló tanulmányi, közösségi munkájáért, versenyeken elért eredményéért és a gyakorlaton nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Nevelőtestületi dicséretben 12 tanuló részesült kimagasló tanulmányi eredményéért.

A Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány jutalmát Dombvári Rebeka, Lestyan Zita, Novodonszki Zsolt 12. C osztályos ügyvitel és informatika szakmacsoportban tanuló diák, és Kulasák Gréta 2/14. E osztályos vendéglős tanuló vehette át országos versenyeken elért eredményéért.

Kovács Zsuzsanna 2/14. C osztályos ügyviteli titkár és Kiss Tímea 2/14. D osztályos kereskedő szakmát tanuló diák pedig rendezvényeken nyújtott tevékenységéért részesült elismerésben.

Kohut Andrásné megköszönte azon szülők munkáját, akik több éven át a legaktívabban segítették az iskola szülői szervezetének tevékenység.

A tavalyi végzősök által megteremtett hagyományt folytatva a most ballagó osztályok egy-egy képviselője is néhány mondat kíséretében befűzte az iskola emlékkönyvébe az osztályok emléklapjait.

A zenés, énekes produkciókkal színesített ünnepség végén az iskola zászlaját a ballagók átadták az alsóbb éveseknek.

Az ünnepséget a végzősök búcsúdala és a ballagók által útjára engedett léggömbök színes sokasága zárta, mely az iskolától való elválást jelképezte.

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci