BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

Díszterítés, díszcsomagolás kiváló eredménnyel

Díszterítés, díszcsomagolás kiváló eredménnyel

December 13-án rendezték meg Gyulán a VI. Göndöcs Benedek Országos Gasztronómiai Emlékversenyt, amelyen a Székely Mihály Szakképző Iskola diákjai is részt vettek. Az eredményes megmérettetésről Varga Tímea beszámolóját olvashatjuk.

 

Kereskedő tanuló kategóriában egy csapatot alkotva, Csík Edit és Molnár Nelly 1/13. D osztályos tanulók képviselték az iskolánkat. Feladatként három, egyenként becsomagolt ajándéktárgyat vittek, a helyszínen egy ajándékkosarat készítettek. Elvárás volt, hogy a díszcsomagolás tükrözze a karácsony hangulatát, valamint legalább egy termék kapcsolódjon a mézhez. Tanulóink a versenymunkákat zömében természetes anyagok felhasználásával készítették el, a régi idők emlékének tisztelegve, majd az általuk berendezett karácsonyi asztalon helyezték el. A szakmai zsűri a versenyzőink tevékenységét 12 csapat közül a rangos II. helyre rangsorolta. Az értékelési szempontok között szerepelt a csomagolás szakszerűsége, tetszetőssége, pontossága, kivitelezése. Fontos volt továbbá a technika, a hozott és a helyszínen készített munkák közötti színharmónia, valamint a kiírásnak megfelelő kompozíció összhangja.

Felszolgáló tanuló kategóriában a vendéglátás szakmacsoportot Kulasák Gréta 2/14. E osztályos tanuló képviselte. A versenykiírás szerint 2 fős csapattal vagy egyénileg lehetett nevezni a versenyre. Gréta egyedül próbált meg helytállni – kiemelkedő sikerrel, hiszen 9 csapat közül első helyen végzett, így a legfényesebben csillogó éremmel térhetett haza.

A verseny két fő részből állt: a díszasztal terítése (az általunk választott téma: díszvacsora Melis György halálának 5 évfordulója), majd számot kellett adni az elméleti tudásról is. Az alapos, precíz felkészülés meghozta gyümölcsét, a zsűri tagjai elégedettek voltak versenyzőnk szakmai felkészültségével.

Gratulálunk Nellynek, Editkének és Grétinek, valamint a felkészítő pedagógusoknak, Czerjak Ilonának és Varga Tímeának.

Varga Tímea

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci