BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

Leleményes hőst kutattak a Székely Szakképző Iskola diáklányai

Leleményes hőst kutattak a Székely Szakképző Iskola diáklányai

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Művelődési Intézet meghirdetett a Leleményes hőseink című programjára három szarvasi székelyes diáklány is benevezett. A verseny célja az volt, hogy felkutassák és a nagyközönség számára megismertessék azokat a környezetükben élő embereket, akik munkájukkal, hobbijukkal, közösségi tevékenységükkel példát mutatnak, maradandót alkotnak, értéket teremtenek. Bakulya Anna írását olvasthatjuk.

 

A Szépészet ágazat tanulói osztályfőnökük és osztálytársuk szülői támogatásával indultak a feladat megvalósítására. A csapat tagjai: Uhljar Nikolett, Szikora Dóra, Szarka Kitti, akik a ClubNetCet Egyesület mentorálásával Szabó László bábművésszel, a TV-Maci „apukájával” készítettek riportot egy tervezett Szarvasi Játékmúzeum kapcsán.

A Leleményes hőst kutató lányok így foglalták össze az élményeiket:

Laci bácsi nagyon kedvesen és készségesen fogadott bennünket. Megmutatta a lakásában már alig férő gyűjteményét. Éreztük már az első pillanatokban, hogy egy roppant tartalmas életút tárul elénk. Festmények és megszámlálhatatlan makett. Autók, repülők, hajók, és egy fantasztikus tűzoltóautó kollekció. Sok száz darab. Laci bácsi mesélt a TV Maci, Mir-Mur, Misi mókus és a többi mesefigura létrejöttéről is. Kérdéseink özönére türelmesen válaszolt és még fotózkodhattunk is a meseszereplőkkel. Majd beszélt az életéről, kacskaringós munkásságáról, amelyben mindig az alkotás volt a főszerep. Ámultunk a látványtól és az egymást követő történetekről. Említette, hogy egy játékmúzeum létrehozása lenne az álma, melyet Szarvason szeretne megvalósítani. Reméljük, sikerrel jár, és sokan mellé állnak. Körbe nézve otthonában, hallgatva történeteit, bőven lenne mivel megtölteni a múzeum termeit. Mi nagyon szeretnénk, ha lenne Szarvason ebből a hatalmas és különleges játékgyűjteményből egy állandó kiállítás.

Azt is megtudtuk Laci bácsiról, hogy nagy szenvedélye a repülés. A szarvasi Repülő napokat évek óta nagy érdeklődés mellett szervezi, az idei rendezvényre újdonsággal készül.

A versenyfeladat kapcsán készítetünk egy riportot és fotódokumentációt.

Örömmel értesültünk az eredményünkről: ”Leleményes hősök” versenyre beadott pályamunkánkkal az országosan elismert első húsz csapatba sikerült bekerülnünk. Jutalmul egy három napos, Kelet-Magyarország területét érintő országjáró körutat nyertünk. Izgatottan várjuk a kirándulást- fejezték be a beszámolójukat a 9. évfolyamos székelyes diáklányok.

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci