BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

Székely Szakképző Iskola a szarvasi Szilvanapokon

Székely Szakképző Iskola a szarvasi Szilvanapokon

Ötödik alkalommal volt társrendezvénye a Székely Szakképző Iskola a szarvasi Szilvanapok programjainak. Az intézmény a Gasztronómiai Fesztivál mindhárom napjának eseményeiben kivette a részét.

Már az előkészítő munkálatokban is aktívan kivettük a részünket.  A nagyszabású megnyitón az iskola vendéglátás szervező-vendéglős és pincér diákjaink szervírozták és kínálták az esemény legfontosabb italát, a szilvapálinkát. A második nap délelőttjén a rendezvény sátor közönségét Kohut Andrásné, intézményvezető köszöntője után kis és nagyobb tanulóink szórakoztatták. A Diákcsemege című műsorunkban a középiskolások több énekszámmal, harmonikások hangszeres bemutatóval, az általános iskolások pedig nagyon jó hangulatot teremtő zenés-táncos és mesélős produkciókkal léptek fel.

Szarvas kedvenc sütije” receptversenyen 3. helyezést ért el az 1/13. D osztályunk csapata. Három kategóriában indulhattak a sütni szeretők, a dobogósokat 60 recept közül választotta ki a szakmai zsűri.

Az intézmény sátrában is folyamatos volt a szakmai bemutatkozás. Szombaton egész nap szilvás derelyét sütöttek szakács tanulóink. Közel ezer darab fogyott el, a Fesztivál látogatóit vendégeltük meg a frissen készült finomsággal. Aki pedig nem járt arra, az is találkozhatott azokkal a diákjainkkal, akik szilvalekváros hókiflivel megrakott kosarakkal a karjukon sétálgatva kínálták süteményüket a rendezvényre érkezőket. Mindenki örömmel fogadta az invitálást.

Vasárnap kora reggel fölállítottuk az üstházunkat és elkezdtük főzni az idei tanévre szükséges szilvalekvárunkat.  Szülők, diákok és pedagógusok együtt kavarták a jóízűnek ígérkező édességet. Vevőnk is akadt volna bőven, amit örömmel fogadtunk, de az iskola saját felhasználására készül ilyenkor a lekvár. Kóstolót viszont minden érdeklődő kapott. 

Mindkét napon számos vendége volt az iskola sátrának, lehetőség nyílott a beszélgetésre, eszmecserékre. Az esős időjárás ellenére nagyon jól éreztük magunkat, kellemesen és hasznosan telt el ez a három nap. Örülünk, hogy ezen a nagyszabású Gasztronómiai Fesztiválon aktívan közreműködve bemutatkozhatott az intézményünk. A továbbiakban nagy izgalommal és lelkesedéssel készülünk az októberi töltött káposzta versenyre, ahol nemcsak hazai különlegességekkel várjuk majd az odalátogatókat.

Bakulya Anna

 

 

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci