BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

Székely Szakképző Iskola ismét Chemnitzben járt

Székely Szakképző Iskola ismét Chemnitzben járt

Immáron ötödik alkalommal jutottunk el az Erasmus+ Mobilitási pályázat keretében a „Szászországi” Chemnitzbe a Székely Szakképző Iskola hat vendéglős és két szakács tanulójával négy hetes szakmai gyakorlatra. Frcska Zoltán kollégiumvezető, kísérő tanár beszámolóját olvashatjuk.

A német gasztronómiában egyre inkább otthon érzik magukat diákjaink. A szakács és vendéglős tanulók a vendéglátásban alkalmazott korszerű technikákat, modern éttermi eszközöket, a fúziós konyhára jellemző ételeket, azok alapanyagait, elkészítési módját sajátították el. A résztvevő diákok a fogadó intézmény által biztosított külső gyakorlati helyeken végezték el a szakmai gyakorlatot. Ennek során színvonalas belvárosi étteremben, egy négycsillagos szálloda konyháján, valamint egy kastélyszálló éttermében dolgoztak.

A szakács tanulókat pedig a Chemnitzi Városi Intézmények konyháján foglalkoztatták. Ennek során az iskolában megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukat is bővítették. Olyan új ismeretekre is szert tettek, melyet a későbbiekben is jól fognak tudni kamatoztatni.

A gasztronómiai ismereteik bővülése mellett lehetőségük nyílt „Szászország” sok természeti és kulturális értékének megismerésére. Nagyon hasznos időtöltésnek bizonyultak a hétvégi városlátogatások, melynek keretében ellátogattak Lipcsébe és Drezdába, valamint megtekinthették az annabergi sóbányát és a világhírű meißeni porcelánmúzeumot. A munka mellett változatos szabadidős programokra is maradt idejük diákjainknak: jártak élményfürdőben, sörfőzdében, a hihetetlen esztétikai élmény nyújtó piacon és egy bowling klubban.

A külföldi szakmai gyakorlat elismeréseként a fogadóintézmény oklevelet és Europass mobilitási igazolványt adott a projektben résztvevő tanulóknak.

Az ötödik chemnitzi út nemcsak szakmai, hanem személyes élményeket is nyújtott: feltöltődve, új kapcsolatokkal gazdagodva tértek haza diákjaink, és bármikor szívesen visszatérnének!

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci