BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

Több mint kétszázan regisztráltak a Székely nyílt napjain

Több mint kétszázan regisztráltak a Székely nyílt napjain

A Székely Szakképző Iskolában hagyomány, hogy november és december hónapban fogadják nyílt napjaikon a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulókat, szüleiket és tanáraikat. Idén sem volt ez másképpen, hiszen november 28-án és december 5-én lehetősége volt az érdeklődőknek, hogy személyesen is megismerkedjenek az iskolában folyó képzésekkel, bepillanthassanak egy-egy órára és gyakorlatra, valamint gyönyörködjenek iskola új épületében kialakított kabinetekben, szaktantermekben.

 

 

Akik november 28-án látogattak el az intézménybe, az intézményvezetői tájékoztató után megnézhették az iskola tanulóinak a kőműves, fodrász, cipész és pincér szakmákat bemutató tréfás színi előadásait. Ezen a napon elsősorban a látogatókat foglalkoztatták, így lehetőségük nyílt mézeskalácsot díszíteni, díszcsomagolást készíteni, kipróbálni a CNC gépet, a szépészet kabinet masszázs ágyait, falazási, festési gyakorlatokat végezni, a pedagógia szakmacsoportosokkal önismereti foglakozáson részt venni, „drámázni” a magyar órán. A látogatók megismerhették Székely Mihály – az iskola névadójának – életútját történelem órán, az ügyvitelesekkel tanirodai gyakorlaton vehettek részt, az infósokkal 3D-s képalkotást készíthettek és szerelhettek a hardver teremben, fodrászkodhattak a tanműhelyben és megismerkedhettek az ünnepi asztalterítés és díszítés fortélyaival is. A vidékről érkezők Tiszaföldvártól – Nagyszénásig – megismerkedhettek a kollégiummal is.

A december 5-i nyílt napon az órarend szerinti órákra mehettek be az érdeklődők. Azoknak, akik még nem tudtak dönteni, hogy milyen pályát válasszanak, a pályaorientációs kolléganő segített az érdeklődési körnek megfelelő pálya kiválasztásában. A szülők, a kísérő pedagógusok körében nagyon népszerű volt az iskolatörténeti kiállítás, ahol az egykori kisiskolás kor eszközeit is felfedezhették a kiállított tárgyak közt.

Az iskola vezetősége bízik abban, hogy a több mint kétszáz érdeklődő diák közül szeptemberben sokukkal a Székely Szakképző Iskola padjaiban találkozhatnak.

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci