BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

Új tanévet új épületben kezdte a Székely Szakképző Iskola

Új tanévet új épületben kezdte a Székely Szakképző Iskola

A tanévnyitás nem piros betűs ünnep, de minden évben sok családot érintő jeles nap. A szarvasi Szakképző Iskola történetben viszont kiemelt ez a tanévkezdés, hiszen mostanra kapta meg Szarvas város önkormányzatától a Vajda Péter 20. szám alatti épület teljes egészét. Így az iskola a nagyságának, tanulólétszámánakmegfelelő elhelyezéssel tudja ellátni ezen túl a nevelő-oktató munkáját.

Ünnepi beszédében Kohut Andrásné intézményvezető asszony megköszönte az új épületrészt az egész iskola nevében mindazoknak, akiknek fontos volt és tettek azért, hogy Szarvason a szakképzés végleges helyet kaphasson. A korszerű épület számos olyan lehetőséget nyújt a tanulóknak, amit eddig kénytelenek voltak nélkülözni. Ebben a létesítményben 45 tanterem, kabinetterem, egyéb szakmai bemutatóterem, továbbá tágas könyvtár és közösségi tér áll a diákok rendelkezésére. Ez a korszerű, jó felszereltségű elhelyezés az érettségihez kötött szakmákat éppen úgy támogatja, mint a rövidebb idejű szakképzésben oktatott szakmákat.

Az új tanévet a kilencedik évfolyamon 6 osztály kezdte el, tanulóit külön köszöntötte az intézményvezető asszony. Ők öt szakközépiskolai ágazatban illetve öt szakiskolai szakmában kezdték el tanulmányaikat.

Babák Mihály polgármester úr is szólt az elmúlt tíz év abban az irányban tett törekvéseiről, melyek elősegítették, hogy a szarvasi szakképzés XXI. századi körülmények közé kerülhetett. Hangsúlyozta, hogy Szarvasnak és környékének szüksége van a jó szakemberekre, olyanokra főként, akiknek fontos a lakóhelyük, azt tudásukkal, munkájukkal gyarapítani szándékoznak.

A Székely Mihály Szakképző Iskola 2014-2015-ös tanévnyitó ünnepsége után 28 osztály vette birtokba a modern építményt és kezdte el az új tanévre való felkészülést.

Bakulya Anna

 

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci