BéKSZI tanulók Észtországban

BéKSZI tanulók Észtországban

Két cukrász és egy szakács végzős diákja járt szakmai gyakorlaton az észtországi Paide városában.
Jó ütemben halad a beiskolázás

Jó ütemben halad a beiskolázás

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás a BÉKSZI-ben.
A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

A BÉKSZI diákjai kirándultak Erdélyben

24 fős BÉKSZI-s delegáció vehetett részt egy kiránduláson Erdélyben.

Program hírek

A várakozásoknak megfelelően alakult a beiskolázás a BÉKSZI-ben

A várakozásoknak megfelelően alakult a beiskolázás a BÉKSZI-ben

Mikulán Róbert intézményvezető a nyári munkálatokról is tájékoztatott

A várakozásoknak megfelelően alakult az idei beiskolázás, így a tanulói létszám stabilizálódott a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégiumban (BÉKSZI) – értékelte a június végén lezajlott beiratkozásokat Mikulán Róbert, az intézmény vezetője.

A jelentkezések alapján az is kiderült, hogy a jövendő diákok száma képzésenként eltérő képet mutat. Így például a vendéglátás területén létszámbővülést tapasztaltak, mindazonáltal még maradt szabad kapacitás a kereskedelem, az építőipar, a gépipar és az ügyvitel területén.

Az intézményvezető kiemelte, hogy a diákok létszáma mellett stabil a szaktanári ellátottság is a BÉKSZI-ben, így a következő tanévet zökkenőmentesen tudják majd elindítani, hiszen rendelkezésre áll az a szakember gárda, akik magas színvonalon képesek felkészíteni a tanulókat jövendő szakmájukra.

A 2014-2015-ös tanév további lehetőséget fog kínálni a diákoknak, hiszen a BÉKSZI folyamatosan bővíti az iskolával együttműködő szervezetek, vállalkozások számát annak érdekében, hogy a szakmát tanulók magas színvonalú és folyamatosan szaporodó gyakorlati helyeket találjanak maguknak.

Az intézmény ugyanakkor, szintén a támogatói segítségével több új lehetőséget is kínál diákjainak a szabadidő hasznos eltöltése terén. Így a nyár folyamán megújul az iskola udvara, s bővül a sportolási lehetőségek száma. Országosan is ritka módon ugyanis komplett kültéri tornapálya és távolugró pálya kerül kialakításra, valamint megújul a súlylökő pálya, de olyan térrendezésre, és a belső úthálózat megújítására is sor kerül, ami egyszerre javíthatja a diákok és a tanárok közérzetét is.

A Dobozi út felől pedig korszerűbb és nagyobb kerékpártároló várja ősztől a BÉKSZI tanárait és dolgozóit ezzel is népszerűsítve a kerékpárral való munkába járást.

A nyár folyamán néhány szaktantermet korszerűsítenek, s megkezdődik az intézmény elektronikus vagyonvédelmének a fejlesztése is.

A következő esztendők beiskolázásának további stabilizálódásához hozzájárulhat az is, hogy a kollégiumba költöznek a Békéscsaba 1912 Előre SE labdarúgó akadémiájának diákjai, a tanulók és egyben sportoló diákok egyébként várhatóan hamarabb kezdik a tanévet, számukra - egy szerződés alapján – némileg korszerűbbé teszik a kollégium harmadik emeletét.

Intézményvezetőként összességében azt a célt tűztem magam elé, hogy a következő tanévben tovább emeljük az oktatás minőségét, a szakmai képzés színvonalát – foglalta össze terveit Mikulán Róbert. Legalább olyan szép eredményekre számítok jövőre, mint az idei évben, amikor Békés megyeiek közül a BÉKSZI-s diákok nyerték el az Országos Szakma Kiváló Tanulói Versenyen járó elismerések zömét.

De, szintén továbbra is magas színvonalú oktatásra, megbízható intézményre számíthatnak a BÉKSZI tanulói és azok szülei is. Dolgozóink számára pedig egy stabil, kiszámítható, jó légkörű, egymást segítő és egységes intézmény továbbépítése lesz a következő tanév legfontosabb feladata – mondta egyebek mellett az intézményvezető.

  • Békés megye

  • Termékpiac

  • Munkaerő

  • Egészség

  • Turizmus

  • Rendezvény

  • Foci